Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cobra
Animale Cobra modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cobrele sunt cei mai mari serpi veninosi; recordul il detine cobra regala, cu o lungime de 6 m! E unul dintre cei mai mari serpi. E un sarpe subtire si cantareste doar cateva kg.

Atunci cand este deranjata (asa cum s-a intamplat cu sarpele pe care-l vezi in partea de jos a paginii), ea se ridica si isi lateste pielea gatului intr-un mod foarte impozant.

Veninul cobrei este extrem de puternic, pana intr-atat incat o muscatura poate chiar omori un elefant.

Unele cobre, precum cea aratata aici in stanga, scuipa veninul prin colti. Jetul de venin poate fi propulsat pana la distanta de 2 m si tinteste intotdeauna ochii adversarului pentru a-l orbi.

Cobrele se hranesc mai ales cu alti serpi si cu soparle. Au putini inamici, de fapt numai mangustele si pasarile-secretar reusesc sa le omoare.

Cobra este sarpele preferat de imblanzitorii de serpi din India, care o fac sa se ridice incet si leganat, in ritmul flautului. In realitate, ea nu aude muzica (toti serpii sunt surzi), insa urmareste miscarile flautului imblanzitorului.

Cobra alte poze si imagini
Poze cu Cobra

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact