Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cobaiul
Animale Cobaiul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cobaiul este numit si „porc de India"; el este mai temator si mai mare decat ruda sa, hamsterul. Este un animal pe care l-ai intalnit cu siguranta la vreunul dintre prietenii tai. Nu este atat de greu sa te organizezi ca sa tii unul acasa la tine.

Este suficient sa ai o cusca, un asternut de paie, rumegus sau talas de lemn si unul sau doua accesorii, ca un vas pentru mancare si un biberon cu apa plasat pe verticala.

Doar de atat are nevoie cobaiul, pentru ca este putin activ si nu foarte abil sa se catare si sa sara. Este un mare mancacios strict erbivor (nu se hraneste decat cu plante si fructe).

Cobaiul este totodata diurn si nocturn; de fapt, el isi intrerupe de obicei si ziua, si noaptea prin scurte perioade de odihna. Daca ai un cuplu de cobai, sa stii ca mama cobai poate sa aiba pana la 4 sau 5 gestatii pe an, fiecare numarand 2 sau 3 pui!

Cobaiul alte poze si imagini
Poze cu Cobaiul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact