Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cioara de semanatura
Animale Cioara de semanatura modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


La fel ca toti corbii, cioara de semanatura are un penaj in intregime negru. Poate fi recunoscuta dupa penele care-i acopera partea de sus a picioarelor si dupa culoarea alba de la baza ciocului sau gros.

Este o pasare foarte sociabila, care formeaza mari carduri galagioase; tipatul ei ragusit, caracteristic este „era... era...".

Ea sta mult timp pe camp, unde scormoneste pamantul in cautare de muguri, viermi, insecte si mici rozatoare; cateodata poate sa se hraneasca si cu starvuri. Cioara de semanatura cuibareste in colonii care se numesc „corbarii". Ea isi construieste cuibul din ramurele intr-un arbore in care se gasesc adesea mai multe cuiburi.

Femela depune aici intre 3 si 5 oua pe care le cloceste singura cam cincisprezece zile.

Masculul o ajuta apoi la hranirea puilor. Atunci cand paraseste cuibul, catre varsta de o luna, tanarul nu are inca alb la baza ciocului si se confunda uneori cu o cioara neagra; totusi, daca le observi cand sunt pe pamant, cioara neagra face salturi, pe cand cioara de semanatura merge!

Cioara de semanatura alte poze si imagini
Poze cu Cioara de semanatura

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact