Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cimpanzeul
Animale Cimpanzeul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cimpanzeul traieste in grup familial si are relatii sociale foarte evoluate.

Pentru a saluta, el atinge varful degetelor, ofera un sarut din varful buzelor sau o laba pe spinare.

Ocupa primul loc in clasamentul inteligentei animale: se foloseste de unelte (de exemplu, de o piatra pentru a sparge nucile), azvarle cu pietre spre inamici sau bea confectionandu-si un bol din frunze.

Traieste mai ales in copaci, dar poate merge si pe sol si chiar poate fugi, sprijinindu-se, ca si noi, pe membrele inferioare. Seara, tot tribul se aduna intr-un arbore mare si, pentru a-si petrece noaptea, pregateste culcusuri folosindu-se de ramuris.

Femelele pot avea pui de la varsta de 5 sau 6 ani si sarcina dureaza 9 luni, ca la om.

Chiar daca tanarul cimpanzeu este mititel si nostim, adora sa se joace si face o multime de nazdravanii, aminteste-ti ca adultii sunt animale foarte puternice si ca trebuie sa te pazesti de ei (un mascul mare atinge-l,7 m si cantareste pana la 70 kg!). In gradinile zoologice cimpanzeii sunt plasati adesea pe o mica insula. Stii de ce? Pentru ca ei nu stiu sa inoate si deci nu pot scapa!

Cimpanzeul alte poze si imagini
Poze cu Cimpanzeul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact