Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cerbul lopatar si caprioara
Animale Cerbul lopatar si caprioara modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest animal gratios are blanita roscata, adesea patata cu alb. Ca si rudele lui, cerbul, capriorul, renul si elanul, este un rumegator.

Ca si ceilalti, masculul poarta pe cap o pereche de coarne care cresc din nou in fiecare an si care sunt acoperite de o piele speciala numita „velur". La cerbul-lopatar, extremitatile coarnelor sunt aplatizate.

Cu putin inainte de a-i cadea coarnele, cerbul-lopatar si le freaca de arbori sau arbusti si velurul cade in fasii. Masculii si femelele traiesc separat si nu se aduna la un loc decat in perioada de reproducere.

Ciuta aduce pe lume in general un pui (iedul), dar cateodata si doi sau chiar trei! Pielea cerbului lopatar este foarte apreciata de om pentru ca da un material pentru confectii foarte moale, de foarte buna calitate!


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact