Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Castorul
Animale Castorul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Castorul este unul dintre cele mai mari rozatoare: el poate fi mai lung de-l m (cu tot cu coada) si poate cantari 30 kg! Dintii sai sunt puternici si ii permit sa se „joace" de-a taietorul de lemne.

Cinci minute ii sunt suficiente ca sa taie un arbore cu un diametru de-l0 cm. El foloseste trunchiurile pentru a-si fabrica sau a-si consolida un baraj, care poate avea o lungime de 300 m si o grosime de 3 m!

Barajul serveste pentru a mentine apa la un nivel suficient de inalt in zona in care castorul isi face locuinta; aceasta este construita din crengi aranjate in forma de coliba si are intrarea sub apa.

Castorul este vegetarian si mancarea sa preferata este scoarta de copac. O data format, cuplul de castori ramane unit pentru toata viata.

Femela aduce pe lume intre 2 si 5 pui dupa 3 luni de gestatie; ei raman alaturi de parinti pana la varsta de 2 sau 3 ani.

Astazi, castorul este protejat, dar mult timp a fost vanat pentru blana sa foarte apreciata de vanatorii de blanuri din nordul Americii.Castorul alte poze si imagini
Poze cu Castorul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact