Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cartita
Animale Cartita modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cartita este un mic mamifer foarte bine adaptat la viata subterana. Stiai ca vederea cartitelor este, de altfel, foarte slaba? Unele sunt chiar complet oarbe!

Trebuie spus ca sub pamant vederea nu le-ar fi de mare folos. In schimb, la cartita simtul pipaitului, al mirosului si al auzului sunt extrem de dezvoltate.

Cu labele sale scurte si robuste, aplatizate si terminate cu gheare puternice, ea sapa galerii fara incetare. Si ce muncitoare vajnica este intr-un sol de consistenta normala, ea este capabila sa sape un tunel de 2 m in-l0 minute!

Este evident ca nu sapa pentru placerea de a sapa: o face pentru a-si gasi hrana, constituita din insecte, larve si rame. Ea este prada bufnitei, a vulpii si a serpilor. Si omul o vaneaza din cauza pagubelor pe care ea le face in gradini si culturi, si pentru blana ei care este foarte placuta.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact