Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Caracatita
Animale Caracatita modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Caracatita este o molusca cefalopoda cu dimensiuni intre 3 cm si mai mult de 9 m, ca in cazul caracatitei gigant din Pacific.

Capul sau are 2 ochi mari globulari si este continuat cu 8 brate lungi prevazute cu ventuze.

Gura ii este prevazuta cu un „cioc" puternic de care trebuie sa te feresti: la unele caracatite tropicale, el este destul de veninos si muscatura sa poate fi mortala!

Caracatita este una dintre cele mai inteligente nevertebrate; este capabila sa desurubeze-l capacul unui borcan pentru a ajunge la o prada care este inchisa inauntru.

Caracatita se deplaseaza mai ales prinzandu-se de stanci cu ajutorul bratelor sale. Tot cu bratele ea insfaca si prada (crustacee, moluste, pesti mici) pe care o repereaza prin vaz, prin pipait sau prin gust!

Atunci cand este amenintata, ea arunca un nor de cerneala si profita de „intunericul" instantaneu pentru a fugi; ea poate, de asemenea, sa-si schimbe culoarea pielii in mai putin de o secunda, pentru a se camufla.

Caracatita alte poze si imagini
Poze cu Caracatita

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact