Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Capra neagra
Animale Capra neagra modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Capra neagra are o banda inchisa pe spinare si o alta la nivelul ochilor. Mai putin agila pe stanci decat ruda sa, capra ibex, acest rumegator nu se descurca totusi deloc rau.

Se deplaseaza in cete de 5 pana la 30 de indivizi, in general la altitudini intre-l.000 si 3.000 m. Este capabila sa urce o panta cu o diferenta de nivel de 1.000 m in-l5 minute!

Isi petrece vara la limita zonelor inzapezite. Iarna, coboara in paduri pentru a se feri de vant si a-si gasi aici hrana, constituita din ierburi, muguri, muschi si ace de conifere.

Perioada de rut se intinde din noiembrie pana in decembrie. Masculul, pentru a-si marca teritoriul, raspandeste atunci un miros puternic, produs de glandele situate la baza coarnelor.

In mai, femela naste un pui (foarte rar 2) dupa 6 luni de gestatie. Unele specii de capre negre sunt amenintate cu disparitia. Intr-adevar, aceste animale au fost vanate excesiv, pentru placerea vanatorii si pentru pielea lor moale si supla din care se face celebra „piele de capra-neagra".


Capra neagra alte poze si imagini
Poze cu Capra neagra

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact