Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Capra muntilor stancosi
Animale Capra muntilor stancosi modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta capra bondoaca are blana deasa si picioarele scurte si traieste in vestul Canadei. Ea escaladeaza stancile cu multa agilitate. Pentru a o putea observa, trebuie sa te catari la cel putin 2.000 m altitudine!

Masculul (tapul) si femela (capra) au amandoi coarne mici, ascutite ca niste pumnale.

Capra Muntilor Stancosi paste in grup. Ceata este condusa de o femela insotita de iezii sai, in afara perioadei imperecherilor, cand conducerea cetei este preluata de un mascul!

Tapul are craniul mai degraba subtire si fragil; in timpul luptelor, el evita sa atace cu capul inainte, asa cum o fac in general rudele sale, caprele ibex si muflonii.

De altfel, el evita in general luptele si prefera sa rezolve problemele de dominare prin parade. Principalii inamici ai caprei Muntilor Stancosi sunt puma, acvila regala (care ataca iezii) si, mai rar, ursul si omul (care o vaneaza ca trofeu).


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact