Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Capra ibex
Animale Capra ibex modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Capra ibex este o capra de munte de talie mare, care are doua coarne lungi, inelate si incovoiate spre spate (ele ating lungimea de-l m la masculi).

Ea se catara si sare din stanca in stanca cu o agilitate si o energie incredibile: abia ti-ai dat seama de prezenta ei si a si disparut!

Traieste in cete de circa-l0 indivizi (femele si masculi) si se hraneste cu plante.

Iarna, cetele coboara de pe varfuri pentru a se adaposti in paduri. Capra ibex se hraneste atunci mai ales cu licheni si muschi; cateodata poate sa dezgroape si cateva smocuri de iarba, scurmand zapada.

Tot iarna, cetele de masculi si de femele se intalnesc si incepe sezonul de imperechere. Masculii se infrunta atunci cu lovituri de coarne pentru a-si atrage favorurile femelelor.

La sfarsitul primaverii, femela naste-l sau 2 pui care urca impreuna cu ea spre piscurile muntilor pentru a-si petrece acolo vara.

Capra ibex alte poze si imagini
Poze cu Capra ibex

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact