Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cangurul
Animale Cangurul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cangurul este marsupialul cel mai cunoscut din Australia. Traieste in cete de circa zece indivizi conduse de un mascul batran. Se deplaseaza pe lungile lui membre posterioare, prin salturi, uneori mai mari chiar de-l0 m.

Coada sa lunga il ajuta sa-si pastreze echilibrul in timpul acestor salturi, dar o foloseste si ca sprijin cand se odihneste si ca sa loveasca in pamant pentru a-i preveni pe ceilalti asupra vreunui pericol.

Labele din fata sunt scurte si au gheare; el le foloseste la culesul hranei (ierburi si fructe), la pieptanatul blanii si la aparare in timpul luptelor.

Caracteristica cea mai remarcabila a acestui animal este, fara nici o indoiala, prezenta unei pungi marsupiale (pe scurt, marsupiu) pe abdomenul femelei.

Aceasta punga moale adaposteste minusculul pui de cangur imediat dupa nastere. Acesta are atunci numai 3 cm si nu este format pe deplin. El isi termina dezvoltarea in marsupiu si ramane aici pana la varsta de 7-8 luni.


Cangurul alte poze si imagini
Poze Cangurul Imagini colorate Cangurul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact