Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Calutul de mare
Animale Calutul de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest „cal de mare" este incapabil sa muste si deci trebuie sa aspire micile crustacee si pestii minusculi cu care se hraneste.

Ochii sai pot sa se miste independent unul de celalalt si ii permit sa zareasca prada in diferite directii fara sa trebuiasca sa-si miste corpul.

El este singurul peste care inoata in pozitie verticala. Se deplaseaza numai gratie a doua mici inotatoare care se gasesc pe spatele lui. Ele se unduiesc foarte rapid, dar nu sunt foarte eficiente.

Calutul de mare nu este, deci, un foarte bun inotator si este antrenat usor chiar si de cel mai slab curent.

Din aceasta cauza el se agata des de plantele marine sau de alge, infasuran-du-si coada in jurul lor. In perioada de reproducere se formeaza cuplurile.

Masculul si femela isi inlantuie cozile si femela introduce 200 de „oua" intr-un buzunar care se gaseste pe abdomenul masculului (acesta este buzunarul marsupial).

Asadar, la calutul de mare, tatal este cel care „naste"!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact