Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cainele hiena
Animale Cainele hiena modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest animal lung de aproape-l m este denumii si „cainele salbatic". El seamana in acelasi timp eu un caine si cu o vulpe; ea si acestia, face parte din familia canidelor. Traieste in grup de 7-l0 adu Iii, condus de un cuplu dominant.

Tehnica lui de vanatoare este foarte eficienta: vanaloarea se efectueaza in haita si fiecare individ alearga pe rand dupa prada (antilope de talie mica sau mijlocie), pana cand aceasta este epuizata. In cele din urma prada este incercuita si ucisa. Dupa o gestatie putin mai lunga de 2 luni, femela dominanta aduce pe lume intre 6 si-l0 pui intr-o vizuina.

Micutii au la nastere culoarea cafenie, apoi capata treptat pete galbene, negre si albe, ca si parintii lor (de altfel, desenul acestor pete permite identificarea fiecarui individ).

Cainele-hiena este o specie amenintata cu disparitia: el este foarte sensibil la bolile cainilor domestici si este vanat de populatiile locale, care incearca sa-si protejeze turmele de oi!

Cainele hiena alte poze si imagini
Poze cu Cainele hiena

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact