Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - CAINELE - prietenul tau cateluL
Animale CAINELE - prietenul tau cateluL modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Arheologia ne-a invatat ca „cel mai bun prieten al omului", cainele, traieste alaturi de noi de cel putin-l0.000 de ani! Exista cam 400 de rase de caini; poti vedea cateva dintre ele in fotografii.

Unele rase de caini s-au tras din lup, iar altele din sacal. Cainele a pastrat unele caracteristici ale stramosilor lui (cum ar fi faptul ca are pupilele rotunde, un excelent simt al mirosului si coltii lungi si puternici) si a dobandit altele care ii sunt proprii doar lui (latratul, faptul ca are in general urechile cazute).

Poate fi intalnit in intreaga lume. Se dreseaza foarte usor si este folosit in foarte multe scopuri. Unele rase sunt, de altfel, mai mult sau mai putin adaptate: pentru vanatoare, pentru paza, pentru companie, pentru a ajuta ciobanii, orbii, salvatorii, politistii etc. Cainele este un animal inteligent si, adesea, foarte afectuos.

Cainele este si cel mai celebru inamic al pisicii domestice! Cu siguranta ca toata lumea a vazut un caine alergand innebunit pentru a prinde o pisica. Dar, in unele cazuri (mai ales daca sunt crescuti impreuna de cand sunt foarte mici), cainele si pisica pot sa se inteleaga foarte bine si chiar sa fie prieteni nedespartiti! Femela, cateaua, aduce pe lume intre 5 si-l0 catei, dupa circa 2 luni de gestatie.

Cu cat te ocupi mai devreme de educatia catelului, cu atat mai bine. In general, educatia lui se incepe cand are intre 7 si-l2 saptamani, mai intai invatandu-l sa fie curat si sa nu-si faca nevoile peste tot, apoi, eventual, dresandu-l.

Dresajul pentru supunere este important mai ales pentru rasele de caini mari, cum sunt ciobanescul german, dobermanul sau pitbull-ul. Acesti caini sunt foarte puternici si forta lor se poate intoarce mai tarziu impotriva oamenilor, daca ea nu este stapanita.

„Cainii de rasa" traiesc in general mai putin decat cainii corciti, iesiti din incrucisarea mai multor rase: un caine de rasa traieste cam doisprezece ani, in timp ce un caine corcit poate trai pana la 20 de ani.
CAINELE - prietenul tau cateluL alte poze si imagini
Poze CAINELE - prietenul tau cateluL Imagini colorate CAINELE - prietenul tau cateluL

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact