Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Bursucul
Animale Bursucul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acest animal cu capul mascat in negru si alb traieste intr-o familie formata din 5 pana la-l2 indivizi. Bursucul (sau viezurele) este nocturn si ramator; el se hraneste cu animale mici (rame, cartite), cu fructe sau cu miere.

Poseda glande odorizante cu ajutorul carora isi marcheaza teritoriul si isi impregneaza semenii cu mirosul lui in timpul sedintelor de recunoastere olfactiva „spate in spate".

Viezurii din Asia sunt in stare chiar, ca si sconcsii si dihorii, sa secrete un miros respingator. In ciuda acestui fapt, bursucul este un exemplu de curatenie: vizuina sa si imprejurimile sunt intotdeauna remarcabil de curate.

Adapostul sau complicat cuprinde intotdeauna mai multe galerii si mai multe deschideri, permitand aerisirea si fuga. Unele vizuini sunt rezultatul muncii mai multor generatii de viezuri si sunt veritabile labirinturi care pot atinge adancimi de 4 m, pe spatii de 2 km!

Bursucul alte poze si imagini
Poze cu Bursucul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact