Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Broasca testoasa marina
Animale Broasca testoasa marina modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Broastele testoase traiesc in apa: aici ele sunt mai putin incomodate de carapace (care este | mai usor de purtat in apa decat pe pamant!). Este, prin urmare, firesc ca broastele testoase cele mai mari sa fie din randul testoaselor acvatice.

Cu cele 800 kg ale sale si o lungime de 2,5 m, acest titlu ii revine broastei testoase pieloase numite si luth. Ea traieste in largul marii, unde se hraneste cu alge si pesti.

Ca toate broastele testoase marine, si ea trebuie sa revina pe tarm pentru a-si depune ouale.

Ai vazut cu siguranta in vreun documentar la televizor o uriasa broasca testoasa verde (ca aceea din poza ) carandu-si cu greutate cele 200 kg pe o plaja pentru a sapa o groapa si a-si depune ouale in ea.

Dupa ce ies din oua, puii de broasca testoasa pleaca de pe nisip si se indreapta singuri spre mare. Daca ajung acolo, pot trai pana la-l20 de ani. Unele broaste testoase (cum ar fi testoasa verde) sunt inca vanate de catre om pentru a gati traditionala supa de broasca testoasa.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact