Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Broasca
Animale Broasca modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Asa cum poti vedea in poze, exista broaste de culori si dimensiuni foarte variate.

Broasca este un amfibian: ea traieste atat pe pamant, cat si in apa. Labele sale posterioare sunt palmate, ceea ce ii permite sa inoate mai repede, cam ca tine cand utilizezi labele de inot.

Ea se poate deplasa si pe pamant, mergand sau facand salturi mari. Unele broaste, cum sunt cele doua din fotografiile de jos, sunt arboricole si se catara in copaci! in sezonul cald, masculul atrage femela cu binecunoscutul sau oracait: „oac... oac", care insoteste serile noastre de primavara.

Imperecherea are loc in apa: femela depune mai multe mii de oua pe care masculul le fecundeaza imediat. Cateva zile mai tarziu apare mormolocul.

El se transforma treptat in broasca (acest proces se numeste metamorfoza): ii apar picioarele si ii dispare coada. Catre varsta de 3 luni, plamanii sunt formati si broasca poate sa iasa din apa.

Ea se hraneste mai ales cu insecte; le prinde cu limba ei lunga si lipicioasa pe care o lanseaza cu precizie in directia prazii.


Broasca alte poze si imagini
Poze Broasca Imagini colorate Broasca

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact