Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Bivolul
Animale Bivolul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Bivolul este cel mai mare dintre bovinele din Africa (masculul poate cantari 800 kg). El traieste in turme care numara cateodata mai multe sute de indivizi. Poate fi gasit mai ales in regiunile mlastinoase.

Adora sa se intinda si sa se tavaleasca in noroi. Este unul dintre cele mai periculoase animale ce pot fi intalnite. Coarnele sale curbate in sus sunt foarte impresionante.

La unii masculi ele depasesc anvergura de-l m... si bivolii stiu cum sa se foloseasca de ele! Se povesteste ca sunt mai multi vanatori omorati de bivoli decat de oricare alt animal salbatic din Africa. De altfel nu a putut fi niciodata domesticit, nici chiar prin incrucisare cu vitele domestice. In afara di om si de leu, bivolul nu are cu adevarat alti dusmani.

Hienele si crocodilii care misuna prin terenurile mlastinoase reusesc totusi sa prinda din cand in cand cate un bivol tanar. Femela aduce pe lume doar un vitel o data. Bivolul traieste in medie 25 de ani.

Bivolul alte poze si imagini
Poze cu Bivolul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact