Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Aselul
Animale Aselul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Nu te lasa inselat, aselul nu este o insecta, ci o ruda a crabului si a crevetei: asadar este un crustaceu! Este, de altfel, singurul crustaceu terestru. El are 7 perechi de picioare folosite pentru mers si are nevoie de multa umiditate.

Poti sa-l gasesti sub un ghiveci de flori bine udate, sub o creanga moarta jilava, in compostul din gradina sau intr-o pivnita. Daca il atingi, el se strange ghem si ramane nemiscat cateva secunde.

Aselul este un animal foarte util: el se hraneste cu resturi vegetale si accelereaza descompunerea vegetalelor moarte in substante utilizabile de catre plante. Femela isi poarta ouale intr-o punga incubatoare situata sub torace.

Larvele ies din oua in punga umpluta cu lichid si raman acolo mai multe saptamani; la 24 de ore de la iesirea din punga, larvele incep sa naparleasca. Aselii traiesc 2-3 ani; ei cad prada miriapodelor, soparlelor, broastelor raioase si unor paianjeni.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact