Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Ariciul de mare
Animale Ariciul de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ariciul de mare este o ruda a stelei de mare.

Corpul acestei echinoderme este in general sferic, dar la aricii de mare de nisip corpul poate fi aplatizat. Ariciul de mare este acoperit de tepi care au lungimea intre cativa milimetri si 30 cm.

De la o specie la alta, el poate fi erbivor (mananca alge) sau psamivor (mananca nisip). Ocazional poate fi si necrofag, hranindu-se cu animale moarte.

Gura ariciului de mare se gaseste pe partea inferioara a corpului; la cei erbivori, ea este prevazuta cu 5 dinti, care formeaza „lanterna lui Aristotel", cu ajutorul carora „pasc" algele. Inmultirea are loc in apa: femelele depun oua care, daca sunt fecundate de spermatozoizii masculilor, se transforma in embrioni si apoi in larve.

Larva inoata cateva saptamani, apoi se fixeaza pe fundul marii sau pe o alga si se metamorfozeaza intr-un mic arici de mare. Unii arici de mare sunt foarte apreciati de om si constituie un fel de mancare la fel de rafinat ca si caviarul.


Ariciul de mare alte poze si imagini
Poze Ariciul de mare Imagini colorate Ariciul de mare

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact