Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Ariciul
Animale Ariciul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Chiar daca este plin de tepi, ariciul este bland si temator. Atunci cand se simte in pericol, isi zbarleste tepii scurti si ascutiti si se strange ghem.

Vulpea a gasit totusi o smecherie pentru a-l „desfasura" si a-l manca: il stropeste cu urina pentru a-l determina sa se desfaca, apoi il prinde de abdomen, singura parte a corpului care nu este protejata de ace.

Ariciul traieste in familie si vaneaza noaptea; el consuma multe animale asa-numite daunatoare (soareci de casa, soareci de padure, melci, rame, insecte), aducand in felul acesta imense servicii gradinarilor.

El se hraneste si cu vipere, de a caror muscatura nu se teme. In timpul hoinarelilor nocturne, ariciul traverseaza des drumurile; el se deplaseaza incet si se opreste imediat pe loc atunci cand este orbit de farurile unei masini.

Iarna, doarme intr-un cuib pe care-l sapa sub un strat de frunze moarte.

Ariciul alte poze si imagini
Poze Ariciul Imagini colorate Ariciul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact