Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Antilopa saritoare
Animale Antilopa saritoare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Antilopa saritoare (antilopa springbok) este foarte comuna in sudul Africii; este o gazeta care traieste in turme de-l0 pana la 200 de indivizi, uneori chiar mai multi.

Este detinatoarea recordului la saritura in lungime: poate face salturi de-l5 m! Ea poate trai fara sa bea vreodata apa: hrana sa este variata (fructe, flori, plante, bulbi) si ii asigura toata apa de care are nevoie.

Este, pe de alta parte, singura gazela care poate manca unele plante toxice.

Atunci cand un pradator se apropie, de cele mai multe ori antilopa-saritoare este aceea care da alarma, facand salturi mari pe loc (aceste salturi pot atinge 3 m inaltime), tinandu-si picioarele tepene si spatele arcuit.

Ea nu se bazeaza in general pe coamele sale mici pentru a se apara si prefera sa fuga. Poate, de altfel, sa dispara cu o iuteala incredibila (65 km/h) pentru a scapa de hiene si de lei o data la doi ani, femela da nastere unui pui (rareori la 2), dupa o gestatie care dureaza intre 4 si 6 luni.

Mamele infiinteaza o „cresa" in mijlocul turmei si isi cresc toti puii impreuna.


Antilopa saritoare alte poze si imagini
Poze cu Antilopa saritoare

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact