Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Antilopa GNU
Animale Antilopa GNU modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Chiar daca antilopa gnu nu este atat de gratioasa ca impala, face parte si ea din familia , antilopelor.

Are un aspect general mai degraba comic: ca si cum pe un corp de gazela ar fi asezat un cap urias de bivol, avand coarne puternice si late, incovoiate in sus. Antilopa gnu traieste in turme care pot numara mai multe mii de indivizi.

Se gasesc inca populatii numeroase in estul Africii, mai ales in Kenya si in Tanzania.

Turmele migreaza in functie de anotimp, pentru a gasi pasunile cele mai bune; aceasta se numeste transhumanta. Deplasarile lor sunt foarte lungi si nici un obstacol nu le opreste inaintarea, nici chiar marile fluvii in care misuna crocodilii. Ca toate antilopele din savana, gnu este un animal temator si pasnic.

Dar, pentru a-si apara puiul, nu ezita sa infrunte un ghepard si se bate atunci crancen, cu lovituri puternice de copite sau de coarne. Cei mai de seama pradatori ai sai sunt leii, hienele si cainii salbatici.


Antilopa GNU alte poze si imagini
Poze cu Antilopa GNU

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact