Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Antilopa de apa
Animale Antilopa de apa modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Antilopa de apa (a iui Litschi) este o antilopa de talie mare care poate depasi lungimea de-l,5 m si poate cantari pana la-l20 kg. Este o specie destul de rara, dar poate fi intalnita in majoritatea regiunilor Africii. Traieste in turme mari, de obicei pe langa o sursa de apa (rau, mlastina) pe care nu ezita sa o traverseze fie in mers, fie inot. Doar masculul are o pereche de coarne inelate si cu o forma caracteristica.

El le foloseste pentru a se apara de pradatori. In perioada de imperechere, coarnele ii servesc si la luptele care stabilesc ierarhia intre masculi. Aceste lupte sunt mai ales rituale si putin violente.

Masculul cel mai puternic alege femelele care vor alcatui haremul sau. Fiecare femela da nastere unui singur pui, dupa o perioada de 7 pana la 8 luni de gestatie.

Puiul este intarcat la aproape 4 luni; el atinge maturitatea sexuala catre 2 ani daca este femela si catre 3 ani daca este mascul.


Antilopa de apa alte poze si imagini
Poze cu Antilopa de apa

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact