Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Antilopa cal
Animale Antilopa cal modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Antilopa-cal este una dintre cele mai frumoase antilope, dar si una dintre cele mai agresive.

Ea are doua coarne lungi, puternice, inelate si curbate spre spate. Numele de antilopa-cal ii vine de la coama sa de par in „perie" si de la talia apropiata de a unui cal. Exemplarele cele mai mari ajung la 300 kg.

Ca toate antilopele (exista circa-l50 de specii), antilopa-cal este un mamifer rumegator ale carui coarne nu cad niciodata.

Atat masculul, cat si femela au coarne; acestea le servesc inainte de toate pentru aparare. Antilopa-cal este un animal rapid care traieste in turme compuse din 8 pana la 40 de indivizi, conduse de un mascul.

Turma este nomada; ea se deplaseaza in permanenta pentru a gasi plantele cu care antilopa-cal se hraneste.

Pradatorul cel mai important al ei este leul; multi sustin chiar ca leul este singurul animal capabil s-o omoare... asumandu-si riscuri: antilopa-cal este un animal curajos care isi apara cu inversunare viata, chiar si in fata unui leu.

Antilopa cal alte poze si imagini
Poze cu Antilopa cal

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact