Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Aligatorul
Animale Aligatorul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aligatorul este o reptila care se gaseste numai in sud-estul y Statelor Unite si in China. Ca si ruda sa, crocodilul, el se simte bine atat in apa, cat si pe uscat.

Vaneaza noaptea; este un vanator destul de lenes: in general, gaseste un loc pe fundul apei si asteapta ca o prada sa treaca prin apropiere.

Poate ramane sub apa mai mult de o ora. Se intampla, de asemenea, sa prinda pasari sau mamifere mari care vin sa se adape la apa in care sta. In perioada de reproducere, masculul isi apara teritoriul si se imperecheaza cu mai multe femele. Imperecherea are loc in apa, noaptea.

Putin dupa aceea, femela depune intre 20 si 80 de oua intr-o gaura pe care a sapat-o in malul rapos si ramane in apropiere sa le supravegheze.

Dupa ecloziune, mama se ocupa catva timp de puii neastamparati. Aligatorul poate sa traiasca 50 de ani si poate sa ajunga pana la o lungime de 6 m.

Din cauza vanatorii (pielea sa este foarte apreciata), el a fost pe cale de disparitie, dar s-a inmultit din nou foarte mult in Statele Unite. In China este, din contra, foarte rar si traieste numai in fluviul lantzi.

Aligatorul alte poze si imagini
Poze cu Aligatorul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact