Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Acvila regala
Animale Acvila regala modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Acvila regala este o splendida si maiestuoasa rapitoare, avand o anvergura a aripilor care v poate trece de 2 m. Traieste in cuplu si cuibareste pe peretii falezelor sau, mai rar, in varful unui copac.

Cuibul sau este facut din crengi si este asternut cu iarba; are cateodata aproape 2 m in diametru. Aici femela depune si cloceste ouale, care sunt in general intre 1si 4 in timp ce mama pazeste puii, tatal vaneaza pentru a le aduce hrana.

Pentru a-si gasi prada (iepuri, marmote, soparle si uneori chiar si capre negre tinere, vulpi sau miei), el zboara deasupra teritoriului sau care poate acoperi 300 km2.

De indata ce-si repereaza prada gratie vederii sale foarte patrunzatoare, acvila plonjeaza asupra ei cu o viteza vertiginoasa (mai mult de-l50 km/h), o inhata in gheare si o duce in zbor.

Mult timp, acvilele regale au fost invinuite ca rapesc copii. Evident, acest lucru nu este real, dar cu toate acestea s-a ajuns la prigonirea lor in Europa. Astazi, specia este protejata.


Acvila regala alte poze si imagini
Poze cu Acvila regala

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact