Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

curiozitati din natura - Stiati ca? - BALAURII DIN POVESTELegendele chineze si japoneze vorbesc despre „dragonul de mare", un sarpe urias si stralucitor, nascut din adancurile oceanului. Aceste povesti au aprins imaginatia primilor corabieri. Marturisind ca au vazut cu propriii lor ochi acest „zmeu", ei n-au facut decat sa intareasca o straveche superstitie.
Exista oare o urma de adevar in aceasta credinta gresita? Fara indoiala ca da. E mai putin probabil ca in oceane sa supravietuiasca reptile uriase asemanatoare celor care odinioara stapaneau apele. Mai degraba, acest „dragon" inspaimantator este o nevinovata alga bruna, unica in felul ei, prin lungimea de necrezut a talului.
Macrocystis pirifera, asa se numeste acest colos al Pacificului, intrece balenele de 10-l5 ori in lungime. Ca sa-si mentina la suprafata corpul lung de 400-500 m, alga are pe muche saculeti de aer (flotoare) in forma de pere, iar pentru a rezista furiei valurilor, talul nu e intreg, ci impartit in numeroase panglicute.

De departe, pare imensa spinare a unui monstru marin ce se onduleaza deasupra valurilor. Probabil ca o astfel de imagine a starnit fantezia oamenilor din trecui, inspaimantati de mirajul uriasului tal unduit de apa si de flotoarele carora reflexele razelor de lumina le dadeau stralucirea unor solzi fabulosi.Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact