Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pitonul


Animale Pitonul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pitonul este o ruda apropiata a sarpelui boa. Ca si in cazul acestuia, dintii lui nu injecteaza venin. Pitonul este activ mai ales in zori si pe inserat; el isi ucide prada incolacindu-se in jurul ei si strangandu-si pe rand inelele pentru a o sufoca.

Prada sa cea mai obisnuita consta in mici rozatoare ca sobolanii sau soarecii-saritori, dar reuseste sa omoare si cate un animal mai mare. Se povesteste chiar ca un piton ar putea ucide si inghiti un leopard!

Un asemenea pranz l-ar indestula pentru mai multe saptamani. Cei mai mari pitoni ajung la o lungime de peste 6 m.

Atunci cand este amenintat, pitonul se apara fie fugind, fie batandu-se, fie stand strans incolacit. Pitonul este ovipar: deci femela depune oua. Micii serpisori naparlesc de 4 pana la 6 ori pe an pentru a-si schimba pielea; adult, pitonul nu naparleste mai des de 1-3 ori pe an.

El isi pierde pielea de la cap la coada intr-o singura bucata, cam asa cum s-ar rula o soseta enorma. Aceasta schimbare a pielii poate dura 10 zile.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact