Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos
Navigare aproape doi ani
Preconceptia
Sarcina
Nasterea
Copilul sugar - bebelusul
Copilasul 1 - 2 ani
Copilasul 2 - 3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Copilul 6 - 11 ani
Adolescenta

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Marele panda


Animale Marele panda modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu siguranta ca ai vazut deja imaginea acestui superb animal negru cu alb: ea a fost aleasa pentru a reprezenta simbolul universal al animalelor amenintate.

Este un animal foarte rar: la ora actuala au ramas mai putin de 1.000 de exemplare! Traieste numai in China, ascuns in padurile de bambus, intre 1.500 si 3.000 m altitudine.

Este o ruda indepartata a ursului, dar, spre deosebire de acesta, marele panda este in intregime vegetarian. Este un mare amator de lastari de bambus: mananca 10-l5 kg pe zi.

Daca se simte amenintat de un urs brun sau de o pantera, el se catara intr-un arbore si sta acolo pana cand pericolul trece. Labele sale anterioare au particularitatea de a poseda un al 6-lea deget, ceea ce il ajuta sa apuce mai usor tulpinile de bambus.

Panda este un animal solitar: el nu-si reintalneste confratii decat in perioada imperecherii. Dupa 5 luni de gestatie, femela construieste un culcus din bambus in care aduce pe lume un singur pui de marimea si greutatea unui soarece! Ea il alapteaza timp de 6 luni, apoi il vegheaza pana cand acesta implineste 3 ani.

La varsta adulta, panda ajunge la o inaltime de circa 1,5 m si cantareste mai mult de 150 kg!
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact