Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL IN A 22-A SAPTAMANA DE LA FECUNDAREDaca ati putea sa vedeti bebelusul, ati observa ca este plin de riduri! x8v8121xf68ebs

Lungimea lui este de 17 cm de la cap la coccis si de 26 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 500 de grame. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 6,1 cm. Este inca structura cea mai mare, cu toate ca restul corpului continua sa creasca. In ansamblu, fatul este inca foarte slab si dezvoltat mai mult in lungime.
Pielea lui s-a mai ingrosat si de aceea este mai putin transparenta. Nu mai este vizibila intreaga retea de vene care o strabate. Este rosie si, cum a crescut in suprafata inainte de aparitia grasimii subcutanate, ea pare botita toata, ridata. Glandele sebacee din piele au intrat in functiune si incep sa secrete o substanta transpa­renta si grasa care il va acoperi putin cate putin. Se obtine ceea ce in termeni stiintifici se numeste vernix caseosa, un strat care prote­jeaza pielea fatului care s-ar fi macerat in lichidul amniotic in timpul urmatoarelor luni.


Ochii bebelusului continua sa fie inchisi, acoperiti de pleoapele care au acum gene. Deasupra ochilor, sprancenele sunt bine conturate. Sub pleoapele lasate, ochii continua sa se desavarseasca. Irisul se pigmenteaza, astfel ca ochii lui capata culoare. Caprui, albastri, verzi ? Nu veti sti cu adevarat decat dupa nastere. Si nici chiar atunci, deoarece culoarea ramine inca imprecisa, pe durata mai multor saptamani.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact