Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >FETITA CU FUNDITE ROSII de Cella ALDEA


Era odata o fetita careia nu-i placea sa se spele si nici sa se pieptene, din care pricina copiii au poreclit-o "Mur-darica". r9q1616rt19lrj
Vazind-o atit de murdara, toti fugeau de ea. Intr-p zi a plecat in padure sa-si gaseasca un prieten de joaca. In ca­lea ei a intilnit o veverita, careia i-a spus:


-  "Veverita, veverita, joaca-te cu mine!"

-  "Sa ma joc cu tine? Nici nu ma gindesc. Trebuie sa-mi matur casa si sa-mi pieptan blanita. pana acum am cules alune. Dar tu ce-ai facut de nu te-ai spalat si pieptanat?"
Fetita n-a zis nimic, ci si-a continuat drumul. Intr-un tufis a zarit doi iepurasi.                                    .

-  Iepurasilor, iepurasilor, nu vreti sa ne jucam impreuna?            ,

-  N-avem timp de joaca, ne ducem la riu sa ne spa­lam; tocmai am terminat de mancat. Tu de ce nu te piep­teni si nu te speli?

...A rugat si pe ursulet sa se joace, dar el avea treaba: isi calca sortuletul si bonetica si nici n-a bagat-o in seama.
Pe cand se pregatea sa iasa din padure, vazu un aricj ce se zbenguia printre frunzele uscate.

-  Ariciule, ariciule, nu te joci cu mine?


-  Ma joc pentru ca am invatat lectiile. Stai putimsa-mi chem si prietenii. Dupa ce s-au saturat de joaca, Murda-rica a_ intrebat:


-  in padure nimeni n-a vrut sa se joace cu mine, nu­mai voi! Pentru ce?-  Pentru ce? - raspunsera aricii priyind-o mirati - pentru ca te-am luat drept o aricioaica: ai paru! ca niste tepi, fata si miinile iti sunt negre ca taciunele! Acum vedem ca nu esti decat o fetita murdara si nepieptanata. Pleaca si sa nu mai indraznesti sa te joci cu noi! Si aricii s-au facut ghem de suparare.
Fetita n-a scos un cuvint; s-a dus acasa, s-a spalat, si-a prins parul cu doua fundite rosii, mari, si-a schimbat ro­chia, apoi a iesit in curte. cand au vazut-o copiii, toti au strigat:


-  Joaca-te cu noi, fetita cu fundite rosii!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact