Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru saritura - Prinde panglica, prinde fluturele, hip-hop joc pentru sarituraPRINDE, PRINDE
Toti copiii sunt dispusi in formatie de cerc, iar in mijlocul cercului sta educatoarea. Ea are in mina un bat, de care este prinsa o minge (sau un saculet umplut cu boabe).
Educatoarea apropie mingea de cite un copiii din cerc si spune la intamplare : „Prinde, prinde!" cand copilul vrea sa prinda mingea, ea ridica batul, iar copilul ca s-o ajunga trebuie sa sara.
Copiii oare prind mingea se aseza intr-un loc fixat dinainte, pe un sir, tinindu-se de mijloc, iar cei care, din trei incercari, nu reusesc sa o prinda, se asaza in partea opusa, in aceeasi formatie.
Jocul se incheie printr-o tractiune intre cele doua echipe, fiind declarata invingatoare aceea care reuseste sa traga de 3 ori echipa adversa peste linia trasata intre ele. (Este suficient ca primul copil din echipa sa fie tras peste linie.)

PRINDE PANGLICA
Copiii stau in cerc, iar unul pe oare il alege educatoarea flutura o panglica, viu colorata, pe deasupra capului celorlalti, in asa fel ca acestia sa nu o poiata atinge cu miinile intinse. Daca un copil reuseste sa o atinga cei 2 schimba rolurile intre ei.

PRINDE FLUTURELE
Acelasi joc, cu deosebirea ca educatoarea sta in mijlocul cercului . cu o nuielusa care are prins la virf un fluture confectionat din carton. In rest jocul se desfasoara dupa aceleasi reguli.

HAI LA JOC
Copiii sunt asezati in doua cercuri concentrice, tinindu-se de miini. Ei se deplaseaza cu pasi de galop spre dreapta, cintind, pana cand ajung la versul: „Pe cea mai frumiusea". In acel moment, cei din cercul interior ii iau de miini pe cei din fata lor, din cercul exterior.

In continuare, copiii pe perechi executa intoarceri (tinindu-se de miini cu bratele si umerii relaxati), apoi se deplaseaza cu pasi laterali din ce in ce mai rapizi spre dreapta, pana la ultimul vers : ,,Pe jos ne trezim", cand toti se opresc in ghemuit sau culcat pe sol.

PUI DE CUC
Copiii sunt dispusi in formatie de cerc, cite doi, fata in fata. Cei din cercul interior reprezinta „cuiburile". Toti stau incrucisat asezat, iar cei din cercul exterior sunt „pasarile" si stau in picioare in fata acestora. Educatoarea plaseaza 2 copii in mijlocul cercului, „puii de cuc".
La comanda de incepere a jocului, toate „pasarile" se deplaseaza lateral cu pasi adaugati spre dreapta (sau spre stinga), in functie de indicatii, in jurul cuiburilor. La a doua comanda „puii de cuc" si celelalte „pasari" cauta sa ocupe cite un ,,cuib". „Pasarile" care ramin fara „cuib" iau locul „puilor de cuc".

HIP, HOP !
Efectivul grupei este impartit in doua, formand doua cercuri concentrice, tinindu-se de miini, cu bratele intinse lateral. In cercul din exterior sunt 10—12 copii, iar in oel din interior mai putin cu 5, respectiv 5—7 copii.
Jocul incepe prin invirtirea cercului din exterior spre dreapta, iar a celui din interior spre stinga sau invers, copiii deplasindu-se lateral cu pas de galop. La cuvmtul „Hip!", rostit de educatoare, toti copiii se opresc si se ghemuiesc, iar la „Hop!" se ridica si reincep deplasarea in directia opusa celei anterioare.
Se repeta de mai multe ori comenzile: „Hip!" si „Hop! !" cu pauze mai mici siau mai mari intre ele, in functie de aprecierea educatoarei.
Daca numarul copiilor il depaseste pe cel mentionat, se pot face trei cercuri concentrice, respectindu-se aceleasi reguli de deplasare a cercurilor.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact