Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Calatorie in univers, cosmonautii jocuri de orientare

CALATORIE IN UNIVERS

In mijlocul terenului de joc se deseneaza un cerc, care reprezinta „Soarele", iar in jurul lui, la distante mai mici sau mai mari, se deseneaza alte cercuri, de diferite dimensiuni, „planetele" : Mercur, Venus, Mante, Jupiter, Saturn, Uranuis, Neptun, Pluton. Fiecare „planeta" contine si un numar de cerculete proportional cu marimea ei, asa incit toate planetele sa cuprinda in cerculetele lor copiii din grupa, cu exceptia a 5 copii. Dintre cei 5, uniul via sta in centrul „Soarelui" si va conduce desfasurarea jocului pe cosmodrom, iar ceilalti 4 vor fi oomandanti de nave-rachete si vor sta cite unul in fiecare racheta, marcata in cercul care reprezinta „Pamintul". Copiii formeaza un cerc, la o distanta mai mare de locurile marcate pentru planete si rachete, si sunt impartiti in numar egal pentru fiecare racheta.
La comanda de incepere a jocului, „cosmonautii" se in-virtesc in cerc, spunind : Vrem sa zburam in univers. Ne-am facut cosmonauti. Motoarele au pornit!
Conducatorul jocului, care se afla in cercul care reprezinta Soarele, striga: „START!". La aceasta comanda, copiii se indreapta in pas vioi spre Pamint, fiecare la comandantul rachetei la oare a fost repartizat la inceputul jocului. Ei patrund in ordine prin locurile marcate in racheta, ies prin varful ei si alearga sa ocupe un cerculet dintr-o planeta oarecare.
Pentru reluarea jocului se recomanda adunarea cosmonautilor, in cerc, mentionarea greselilor comise, schimbarea comandantilor de nave, precum si a conducatorului jocului.

COSMONAUTIICopiii „cosmonauti" sunt asezati in formatie de cerc, lant de brate, cu fata spre centru. In spatele lor, la o anumita distanta, sunt marcate 4 rachete cosmice in care se deseneaza mai multe cercuri, care reprezinta locurile pentru „cosmonauti". Numarul lor este mai mic decat numarul „cosmonautilor".
La comanda de incepere a jocului, cosmonautii se invirtesc in cerc, recitind versurile :

„Copii ne-asteapta rachetele rapide
Pentru plimbari de basm!
Pe care nava o dorim
Pe-aceea o sa zburam.
Jocul are un secret
Cel ce va-ntirzia
Loc nu va mai avea !"

Dupa ultimul vers, „cosmonautii" alearga spre „navele cosmice" ca sa ocupe un cerculet (un loc in nava), dar cel putin 2—3 „cosmonauti" vor ramane fara loc. La reluarea jocului, acestia vor sta in mijlocul cercului, iar cand se va da alt start vor cauta sa ocupe un loc. Jocul continua astfel atit cit considera educatoarea.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact