Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru aruncare prindere - Portarul, stafeta, cercul, mingea - jocuri

MINGEA PESTE SFOARA
Copiii sunt impartiti in opt echipe, egale ca numar. Inapoia unei linii de ochire, la 2—3 m, se afla o sfoara.
Distanta de la care se arunca, precum si inaltimea la care este fixata sfoara difera in functie de virsta copiilor si de tema data.
La comanda data, primii arunca mingea peste sfoara,. apoi se duc sa o ia si o dau urmatorului.
Jocul se poate desfasura si sub forma de intrecere.
MINGEA CALATOARE IN LINIE
Copiii sunt asezati in linie, la distanta mica unul de celalalt. Primul din stinga formatiei are o minge.
La semnalul dat, el arunca mingea spre dreapta si asa se transmite de la unul la altul pana la ultimul care, dupa ce arunca mingea in sus si o prinde, o arunca celui din stinga lui si alearga prin spatele formatiei sa acupe locu! la capatul din stinga liniei, participind astfel in continuare la joc. Pe rind toti executa aceleasi miscari.
CERCUL CAMPIONILOR
Copiii sunt impartiti in patru echipe, egale ca numar, asezate in formatii de cerc. Cite un copil din fiecare echipa are o minge (educatoarea explica desfasurarea jocului).
La comanda educatoarei de incepere a jocului, mingea trebuie sa fie aruncata de la unul la altul, in cadrul cercului. cand un copil scapa mingea jocul se opreste si toti ceilalti trec in pozitia asezat incrucisat. La o noua comanda a educatoarei jocul se reia cu celelalte echipe si continua pana cand ramine una singura, care nu a scapat mingea sau pana scapa mingea ultima echipa. Este declarata invingatoare echipa care nu a scapat mingea.

STAFETA CU MINGEA LOVITA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri. Primii au cite o minge. Inaintea lor, la o distanta de 1,50—2 m se plaseaza cite un copil.
La comanda educatoarei, primii bat mingea de sol, o prind si o paseaza celui care sita in fata echipei, apoi se intorc prin dreapta si se asaza la coada sirului. Cel din fata sirului o paseaza urmatorului din echipa s.a.m.d.Cistiga echipa care termina prima, si are toti componentii pe locurile initiale.
VARIANTA
Jocul se desfasoara ca cel anterior, cu deosebirea ca mingea se bate in sol si se prinde de mai multe ori, apoi se paseaza celui din fata sirului. In rest se respecta aceleasi

Indicatii.

PORTARUL

In mijlocul terenului de joc se infige, in sol, un stegu-let in jurul caruia se deseneaza un cerc, cu raza de 1 m. P.e linia cercului se asaza un copil care are rol de „portar". In jurul cerculetului se deseneaza un cerc mai mare pe circumferinta caruia stau ceilalti copii. Acestia au o minge pe care o paseaza intre ei pana gasesc momentul potrivit sa ocheasca steguletul. „Portarul" incearca sa preintimpine lovirea ste-guletului, avind voie sa opreasca mingea cu miinile. Copilul care reuseste sa loveasca steguletul devine „portar". Daca „portarul" doboara steguletul din greseala trece pe cerc, iar cel care avea mingea in acel moment devine „portar".
STAFETA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, aliniate pe siruri. In fata lor, la o distanta de aproximativ 1,50—2 m, este asezat un copil, „conducatorul".
La comanda educatoarei, primii inainteaza batind mingea de sol, apoi o transmit conducatorului si se asaza la spatele acestuia, iar conducatorul o paseaza urmatorului din echipa.
Castiga echipa care a terminat stafeta prima.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact