Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din transport - Stiati ca? - Cum se construieste o corabie?

Constructia unei corabii incepe cu realizarea cocai (structura care face ambarcatiunea sa pluteasca). Aceasta se efectueaza in mai multe etape: se incepe cu un proiect care va fi aprobat in biroul studiilor de santier. In aceasta faza se studiaza toate presiunile la care va fi supusa corabia in timpul navigarii. Pentru a determina dimensiunile diferitelor parti ale ambarcatiunii, sunt necesare calcule foarte complexe si analize detaliate ale fiecarui element al corabiei. In acelasi timp, va fi studiata structura motorului.

Dupa acestea, se trece la constructia propriu-zisa pe santier. Mai intai de toate se cere aprobarea si sistematizarea tuturor materialelor necesare, apoi se trece la constructia chilei si a partilor laterale. In acest moment, coca este „lansata", impingand corabia in apa. In unele cazuri, „alunecarea" in apa nu este posibila: atunci se contruieste coca direct intr-un bazin mare, care va fi pus in contact cu apa mai tarziu. In sfarsit, se sistematizeaza la bord toata aparatura necesara (radio, radar, computer) si mobilier.

Coca se izoleaza si se incep probele si vor arata caracteristicile corabiei si prestatiile motorului.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact