Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Cine a spus ca omul provine din maimuta?

Charles Robert Darwin (1809-l882), biolog si naturalist englez, a elaborat teoria evolutiei speciilor sau darwinismul, conform careia, toate fiintele vii, animalele si plantele sunt supuse unei evolutii continue. Organismele vii ar fi evoluat de la stramosi comuni; oamenii, dupa Darwin, erau la origine asemanatori cu maimutele.

Acest proces a avut loc datorita selectiei naturale: numai cel ce se poate adapta conditiilor mediului inconjurator supravietuieste si transmite prin reproducere generatiilor urmatoare toate trasaturile ereditare.Darwin a fost primul care a privit aceasta selectie intr-un mod pozitiv, ca o forta generatoare capabila sa conduca specia spre progres, si si-a formulat teoria dupa ce a calatorit in jurul lumii la bordul corabiei Beagle.

A vizitat Capul Verde, Patagonia, Tara de Foc, Brazilia, Chile, Peru, insulele coraligene din Oceanul Indian si insulele Galapagos. Expeditia a durat cinci ani, din 1831 pana in Despre originea 1836, in decursul carora a avut sute de ocazii sa culeaga informatii despre fauna si flora diferitelor locuri vizitate.

In 1859 a fost publicata cea mai celebra opera a sa, Despre originea speciilor pentru selectia naturala, iar agitatia provocata de aceasta aparitie a fost atat de mare, incat primul tiraj de 1.000 de exemplare s-au vandut intr-o singura zi.

Stiati ca...
Nici Darwin nu stia ce avea sa fie cand va creste mare! La inceput se inscrisese la facultatea de medicina, dar a abandonat-o pentru ca era prea sensibil la vederea sangelui.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact