Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Cand va fi finalizata ISS?

Statiunea Spatiala Internationala sau ISS va fi finalizata in jurul anului 2006. La proiect participa 16 tari. Statiunea va fi lunga de 108,5 metri si lata de 88,4 metri. Aceasta va fi lansata pe orbita datorita celor 45 de misiuni de astronauti americani si rusi. ISS va fi o structura spatiala locuita permanent de un echipaj de 7-8 membri si dotata cu 6 laboratoare de cercetare (fizica, chimie, biologie, fiziologie umana, medicina, stiinte ale pamantului si cele spatiale). Se va plasa pe orbita la 400-500 km distanta de Pamant. Statiunea, a carei asamblare a inceput in 1998, va avea dimensiunile unui teren de fotbal, va cantari 450 de tone, iar costul ei va ajunge la 100 miliarde de dolari! Primul astronaut european care a ajuns pe Statiunea Spatiala Internationala in primavara anului 2001 a fost italianul Umberto Guidoni.

UCARIE MECANICA SPATIALA
ISS a fost numita asa din cauza structurii sale modulare. Odata finisata, o vom putea observa de pe Pamant, pentru ca luminozitatea sa, generata de lumina reflectata de soare, o va face mai stralucitoare decat planeta Venus.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact