Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - probleme de securitate - >AFARA


  Invatati-l foarte devreme pe copilul dumneavoastra numele sau, adresa si numarul de telefon. Este mai usor daca le spuneti cantand, ca o numaratoare.
   Explicati-i ce trebuie sa faca daca se pierde intr-un magazin sau pe strada, sau daca il abordeaza cineva. Nu trebuie sa-l speriati, insa trebuie sa-l preveniti. c3p3715cs84snf
   Nu acceptati niciodata sa traverseze strada fara sa va dea mana si invatati-l foarte devreme regulile prudentei pietonale.
   Pe terenurile de joaca verificati instalatiile periculoase sau care oscileaza, verificati daca nu sunt sticle sparte etc.
   Pentru a evita coliziunea intre carucioare sau landouri, montati-i o sonerie de bicicleta. Zgomotul il va incanta pe copil si va avertiza cu folos pietonii.
   Nu-I lasati niciodata pe copil singur in masina.
   Dupa ce l-ati instalat in scaunul sau de masina, cereti-i sa-si puna mainile pe cap. Stiind unde sunt, puteti sa inchideti portiera masinii fara grija.
   Blocati intotdeauna usile din spate ale masinii, astfel incat copilul sa nu le poata deschide din interior.
  Obisnuiti-I sa nu iasa din masina imediat ce ati oprit si sa coboare numai in partea dinspre trotuar.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact