Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - pregatiri si amenajari interioare - >Idei privind modul de aranjare a lucrurilor


  Cutiile de pantofi au formatul ideal pentru a aranja in ele tot felul de jucarioare: puzzle, mozaic etc. Le puteti face mai frumoase si mai robuste daca le acoperiti cu un material plastic adeziv, colorat. Pentru a putea vedea ce se afla in ele, decupati pe latime o fereastra si lipiti in interior un dreptunghi din plastic transparent (ca cel care se foloseste pentru acoperirea cartilor).
  Pastrand in permanenta la indemana una din aceste cutii, veti putea sa puneti in ea, in decursul timpului, tot felul de lucrusoare ratacite si regasite, care asteapta sa fie aranjate la loc: o bucata de puzzle adunata de sub pat, un pantofior de papusa etc.
n3u6220nj67lbx Cosurile pe rotile care se vand pentru a aseza in bucatarie legumele si fructele isi gasesc foarte bine locul alaturi de masa de infasat, pentru depozitarea scutecelor curate, a schimburilor, a jucariilor sau a unor produse de care aveti nevoie la toaleta bebelusului.
  Cu copiii mai mari, problema aranjarii jucariilor este mult usurata prin cumpararea a sase sau opt cutii din plastic, cu capac, ce se pot stivui unele peste celelalte. Jucariile se aranjeaza in ele pe categorii. Regula va fi ca nu se pot juca decat cu o singura cutie o data. S-au plictisit de un joc? inainte de a lua un altul, acesta se pune la loc in cutia lui.
  Unele din aceste cutii sunt din plastic transparent si permit deci sa se vada continutul. Pe cele care nu sunt transparente, este suficient sa lipiti o imagine care reprezinta jucariile pe care le contine (decupata de pe cutia originala sau dintr-un catalog de jucarii), astfel incat copilul sa o poata alege pe cea pe care o doreste.
  Veti reusi sa adunati repede toate bucatile mici de jucarioare imprastiate in camera, daca le strangeti cu o grebla. Aplecandu-va doar o singura data, va veti menaja si spatele!
   Un cearsaf intins pe jos formeaza o suprafata buna pentru joaca: spatiul este delimitat, poate fi transportat dintr-o camera intr-alta apucand pur si simplu de cele patru colturi, si va va permite seara sa goliti dintr-o data totul in cosul cu jucarii!
  Acelasi cearsaf poate fi folosit cand se organizeaza picnicuri sau gustari, dupa-amiaza, in salon. Copiii dumneavoastra vor fi incantati, iar firimiturile vor fi usor de adunat. Folosindu-I in gradina, veti putea aduna in el toata vesela folosita, de preferinta, din carton.
 Pentru a pastra produsele pentru toaleta bebelusului astfel incat sa nu poata fi apucate de manutele sale, puneti-le intr-un cos de otel, aszat intr-un suport de macrame, care se foloseste la suspendarea ghivecelor de flori. Atarnate in acest mod de tavan, bebelusul nu le va mai putea apuca!
Nu mai folositi vanita mica de cand ii faceti baie bebelusului in vana mare? Profitati de acest spatiu pentru a-i aranja medicamentele. In acest fel, nu se vor amesteca cu ale dumneavoastra (ceea ce poate fi periculos), le gasiti usor si nu vor fi la indemana copilului.
Numarul mare de jucarii din plus stanjeneste, ocupa loc mult, iar aranjarea lor nu este intotdeauna simpla, lata mai multe idei in acest sens.
  Fixati in camera, pe o suprafata a peretelui, un grilaj de gradina care foloseste la sustinerea plantelor agatatoare. Atarnati pe el, din loc in loc, inele facute din panglici mici. Nu mai trebuie decat sa atarnati jucariile din plus introducandu-le capul in inele.


Suporturile verticale pentru ghivecele de flori servesc, de asemenea, la un aranjament practic si decorativ pentru jucariile din plus care pot fi asezate, fiecare in parte, pe cate unul din ele. Solutia cea mai simpla insa consta in a concepe o etajera speciala pentru ele. Ingusta (15 cm latime), o puteti fixa deasupra ferestrei, pe toata latimea peretelui, asezand pe ea jucariile din plus, una langa cealalta. Daca veti fixa etajera la inaltimea copilului, va putea el insusi sa le ia sau sa le aranjeze, iar mai tarziu sa se joace de-a scoala cu toti acesti elevi aliniati si cuminti.
Aranjarea hainelor poate de asemenea sa fie pentru el simpla sau amuzanta.
Daca nu aveti o bara pentru a atarna hainutele bebelusului si nu vreti nici sa cumparati un sifonier, puteti pur si simplu sa folositi bara de la o perdea de baie sau o bara folosita la exercitiile pentru dezvoltarea musculaturii, pe care o fixati intre doua mobile. In acest mod, veti putea de asemenea sa reglati atat inaltimea cat si lungimea barei pentru haine (prin departarea sau apropierea mobilelor).
Alta solutie, in cazul in care nu aveti loc pentru un sifonier, transformati un tub cromat in suport pentru umerase pe care puteti atarna rochitele fetitei dumneavoastra
  Atarnati in sifonierul copilului dumneavoastra un sac cu sfoara in capat, de tipul sacilor in care copiii isi tin hainele la gradinita. Folositi-I ca sac pentru lucrurile care au ramas mici. Depozitati in el hainele pe care bebelusul nu le mai poate purta si pe care le veti pune definitiv la loc doar atunci cand sacul va fi plin.
Daca aveti uneltele necesare, confectionati dintr-un placaj umerase cu cap de animal, caine, pisica sau iepure, apoi colorati-le si lacuiti-le. Copilul dumneavoastra le va aprecia foarte mult.

In sfarsit, o idee pentru aranjarea cutiilor continand negativele filmelor foto ale copiilor dumneavoastra. Daca veti dori sa refaceti una. din fotografiile vechi, este foarte greu sa gasiti negativul. Nu va mai fi o problema, daca va veti obisnui sa lipiti pe cutie o fotografie ratata de pe film, pe care ati fi aruncat-o. Ea va va indica perioada si locul unde a fost facut filmul din cutie.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact