Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

ce trebuie sa stii despre copilul tau aflat la 2 ani - >CAND E MOMENTUL PENTRU AL DOILEA COPIL?


Contrar celor sustinute de unii, sunt convinsa ca nu exista o diferenta ideala de varsta intre doi copii. Sau, mai degraba, diferenta ideala este cea care va exista intre copiii
dumneavoastra, cea pe care ati ales-o, lucru care a devenit mai usor in ziua de astazi, sau ati acceptat-o pur si simplu, pentru ca hazardul a hotarat astfel.
Lucrurile se desfasoara, in general, in felul urmator. Dupa primul bebelus, tanarul cuplu simte nevoia sa lase sa treaca putin timp pentru a se adapta noii constelatii familiale. Se obisnuieste sa se spuna ca primul bebelus este cel mai dificil, si este adevarat. Apoi, progresiv, dupa sase luni... sau dupa sase ani, se manifesta dorinta de a avea un alt copil. y7g356yh77gcf
Parintii se intreaba atunci daca diferenta de varsta intre copiii lor va fi cea optima. De fapt, acesta este momentul cel mai bun: cand cei doi parinti se simt dornici, disponibili, primitori. Sau cand un bebelus se anunta fara ca hotararea sa fi fost luata in mod voluntar, dar pe care parintii o accepta fericiti. Sau, cand familia s-a "recompus" intre timp si cand este vorba de a darui un frate vitreg sau o sora vitrega copilului mai mare.
Diferenta de varsta favorabila intre copii este variabila si depinde de fiecare familie. Unii parinti prefera sa distanteze nasterile, ca sa poata consacra mai mult timp fiecaruia dintre copiii lor: ei vor astepta ca cel mai mare sa fi "iesit din greu", adica, in general, sa mearga la scoala si sa fie deja autonom. Alti parinti, din contra, simt foarte repede dorinta de a avea un alt copil, de exemplu, ca sa evite sindromul copilului unic, pentru ca prefera sa-i vada crescand impreuna, sau pentru ca au atins deja o anumita varsta.


Din punctul de vedere al copiilor, ei prefera deseori un frate sau o sora de varsta apropiata. La inceput, aceasta alegere este greu de asumat de catre parinti, dar se dovedeste satisfacatoare in final: copiii pot sa se joace de foarte devreme impreuna, sa imparta aceleasi activitati si sa devina mai repede autonomi. Ei vor fi repede complici si. Insusirea legilor vietii in societate se va face natural.
> Dar, inca o data, nu exista o regula si diferenta optima este cea care va convine, in functie de ideea pe care v-o faceti despre familia dumneavoastra. Daca sunteti gata amandoi, nu ezitati!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact