Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vrabia
Animale Vrabia modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Vrabia are circa 14 cm lungime. Ea face parte din grupa pasarelelor. Se hraneste cu graunte, rame si insecte. Este imposibil sa nu asociezi aceasta pasare cu omul.

Ea este intotdeauna prezenta peste tot unde traieste omul. Il urmeaza chiar si pana la altitudinea de 2.300 m! Ea traieste in carduri si, vara, isi cauta hrana in lanurile de cereale (grau, ovaz, orz).

Atunci cand se apropie iarna, masculul isi alege domiciliul intr-o crapatura de zid sau pe o grinda de acoperis si isi apara teritoriul cu strasnicie.

Apoi, atrage aici o femela prin piuiturile lui si prin salturile zgomotoase pe care le face in jurul ei. In aprilie, femela depune intre 4 si 6 oua deschise la culoare, patate cu gri si cafeniu inchis: ele sunt clocite de cei doi parinti timp de 12-l4 zile. Puii isi iau zborul catre varsta de 2 saptamani. Ei trebuie sa fie foarte atenti la pisici, care traiesc si ele in apropierea omului.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact