Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Urechelnita
Animale Urechelnita modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Urechelnita (forficata) se recunoaste prin „clestele" de la extremitatea abdomenului sau, pe care-l ridica atunci cand este amenintata.

Numele sau provine de la o legenda care spune ca daca ne-ar intra in ureche ar fi capabila sa strapunga timpanul cu acest faimos cleste! Bineinteles ca acest lucru nu este adevarat si nu exista nici un motiv sa te temi de aceasta insecta perfect inofensiva.

Clestele sau este format din 2 falci (cerci) care sunt curbate la mascul si aproape drepte la femela (care este reprezentata in poza ). Urechelnita se hraneste mai ales cu resturi vegetale, cu legume si cu petale de flori. Ea fuge de lumina si traieste in general ascunsa prin vegetatie si in case.

Femela depune intre 20 si 40 de oua in pamant, apoi le vegheaza toata iarna (acesta este un comportament cu totul exceptional la insecte). Larvele ies din oua la inceputul primaverii si sunt hranite si ingrijite de mama lor; ele devin adulte la sfarsitul verii.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact