Sacalul
Exista mai multe specii de sacali. Sacalul comun,
care este reprezentat in poza , este raspandit in
nordul Africii, in sud-estul Europei si in sudul Asiei; ruda
sa, coiotul, traieste in m sesurile si deserturile Americii de Nord.
Acest „caine salbatic" este neobosit: el poate parcurge
distante mari, alergand ore intregi.
Vaneaza solitar sau in grup scotand tot timpul urlete.
Se hraneste cu rozatoare, oua, insecte, mici antilope si, daca este necesar,
nu ezita sa manance si starvuri.
Este la fel de siret ca o vulpe. Atunci cand observa
o prada tanara, cauta sa o izoleze de mama ei pentru a o ataca mai
usor.
Mirosul sau este foarte dezvoltat; atunci cand
simte apropierea unui pradator, el scoate un strigat de avertisment de
care profita toate animalele din imprejurimi. Primavara, femela
naste intre 2 si-l2 pui la adapostul unei vizuini.
Sacalul alte poze si imagini |
Aligatorul
Cucveaua
Culicul
Mistretul |
|