Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Sacalul
Animale Sacalul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Exista mai multe specii de sacali. Sacalul comun, care este reprezentat in poza , este raspandit in nordul Africii, in sud-estul Europei si in sudul Asiei; ruda sa, coiotul, traieste in m sesurile si deserturile Americii de Nord. Acest „caine salbatic" este neobosit: el poate parcurge distante mari, alergand ore intregi.

Vaneaza solitar sau in grup scotand tot timpul urlete. Se hraneste cu rozatoare, oua, insecte, mici antilope si, daca este necesar, nu ezita sa manance si starvuri.

Este la fel de siret ca o vulpe. Atunci cand observa o prada tanara, cauta sa o izoleze de mama ei pentru a o ataca mai usor.

Mirosul sau este foarte dezvoltat; atunci cand simte apropierea unui pradator, el scoate un strigat de avertisment de care profita toate animalele din imprejurimi. Primavara, femela naste intre 2 si-l2 pui la adapostul unei vizuini.


Sacalul alte poze si imagini
Poze cu Sacalul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact