Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Puma
Animale Puma modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta superba felina este cunoscuta si sub numele de „euguar" sau leu-de-munte.

Poate atinge lungimea de 2 m (cu tot cu coada) si poate cantari aproape 100 kg.

Aria sa de raspandire acopera tot continentul american, de la nord la sud. Traieste aproape in toate habitatele: paduri de conifere si de foioase, munti, zone mlastinoase, paduri tropicale, sesuri, deserturi!

Detine recordul incontestabil la sarituri: este capabila sa faca salturi de 7 m inaltime fara elan! Ca si ruda sa, rasul, ea toarce (spre deosebire de alte feline ca leul, tigrul sau leopardul, care rag).

Dupa 3 luni de gestatie, femela se refugiaza intr-o pestera pentru a aduce pe lume 1 pana la 6 pui de care se ocupa singura: ea il impiedica pana si pe mascul sa se apropie de pui de teama sa nu-i devoreze!

Puma este foarte agila si rapida (poate fugi cu 80 km/h).

Vaneaza animale mari, mai ales cerbi, dar si mufloni, porci spinosi sau iepuri. Ataca uneori si animalele domestice, ceea ce face sa fie temuta si vanata de catre om.

Puma alte poze si imagini
Poze cu Puma

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact