Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Plosnita
Animale Plosnita modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Daca gasesti vreuna pe tine atunci cand te plimbi prin padure, ai grija mai ales sa n-o strivesti. Aceasta insecta ce are corpul ca un solz este inofensiva. Singurul lucru pe care-l poate face daca o strivesti sau daca se simte amenintata, este sa lase un miros acru si dezagreabil.

Plosnita pe care o vezi in imagine este plosnita de padure; ea este fitofaga, ceea ce inseamna ca se hraneste cu plante, mai precis cu seva plantelor. Dar trebuie sa stii ca unele plosnite se hranesc cu alte insecte si ca plosnitele-de-pat (stelnitele), de exemplu, sug sangele mamiferelor si pot transmite maladii, la fel ca tantarii.

Pentru a suge lichidele (seva sau sange), plosnita strapunge scoarta plantei sau pielea animalului cu ajutorul rostrului sau (piesele sale bucale transformate in ac). Acest rostru, precum si aspectul aplatizat al animalului iti permit sa intelegi analogia dintre aceasta insecta si piuneza pe care o infigi in perete!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact