Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pagurul
Animale Pagurul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pagurul (sau crabul-calugar) este singurul crustaceu care nu are o carapace pentru a-si proteja abdomenul. Este, deci, foarte expus pradatorilor (alte crustacee, pesti, pasari de mare).

Solutia pe care a gasit-o a fost sa-si faca domiciliul intr-o cochilie goala de melc de mare. Se prinde de ea cu abdomenul lui lung; capul si picioarele ii raman in general in afara cochiliei.

Nu isi paraseste adapostul decat ca sa gaseasca altul, mai mare, in perioada de naparlire sau de reproducere. In acel moment, ai putea avea sansa sa vezi un pagur liber.

Este un animal asimetric: pare a fi un homar care s-a dezvoltat stramb. Are 5 perechi de picioare: prima pereche s-a transformat in clesti (si acestia sunt asimetrici, unul fiind mult mai mare decat celalalt).

Pagurul se hraneste cu moluste (scoici) si cu animale moarte.

Pagurul alte poze si imagini
Poze cu Pagurul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact