Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Nagatul
Animale Nagatul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Nagatul este o pasare de vreo treizeci de centimetri care se recunoaste dupa motul negru in permanenta ridicat.

Acest mot este format din 5 sau 6 pene negre foarte subtiri. In zbor se recunoaste de asemenea destul de usor prin silueta sa rotunjita si coloratia alb cu negru a aripilor.

La origine nagatul era o pasare care traia in zonele mlastinoase. In prezent el se gaseste si pe campiile si in tinuturile umede cu arbusti.

Este o pasare migratoare: traieste in Europa intre martie si iulie, apoi pleaca in nord-vestul Africii. Se hraneste cu insecte, larve, viermi, moluste, graunte si, din cand in cand, cu vegetale.

El scoate sunete caracteristice care sunt diferite dupa cum zboara sau sta pe sol: in zbor face „pic-uit" sau „chi-uit", iar la sol „ti-ti-ti-ti". Cuibul sau este o mica groapa in pamant pe care o captuseste cu ierburi uscate. Aici femela depune 4 oua pe care le cloceste timp de 25 de zile.


Nagatul alte poze si imagini
Poze cu Nagatul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact