Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Marabuul
Animale Marabuul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Marabuul este un mare piciorong.
Aceasta pasare cu o alura destul de comica are o inaltime de 1,5 m si anvergura aripilor sale poate atinge 3,2 m. Apartine familiei berzelor.

De altfel, marabuul este denumit si „barza cu sac". Aceasla porecla ii vine de la un fel de sac pe care-l are sub gatlej si in care pastreaza surplusul de mancare ramas de la masa... se serveste de el ca de o camara de provizii!

Este observat in general cocotai in varful unui arbore sau langa un curs de apa. Marabuul este de altfel un foarte bun pescar, iar pestii constituie o parte importanta a regimului sau alimentar. Joaca si rolul de gunoier: nu se lasa rugat pentru a ajuta vulturii sa euiete resturile prazilor lasate de lei si hiene. Poate fi vazut uneori si prin sate: atunci se hraneste cu resturi si curata strazile de gunoaie.


Marabuul alte poze si imagini
Poze cu Marabuul

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact